Kijutottak az Eb-re a komáromi sportlövők

Bajos Gitta és Sidi Péter komáromi sportlövők a válogatón nyújtott teljesítményük révén részt vehetnek a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságán. Sportlövészetben lezajlott az Európa-bajnokság itthoni válogatója, az elért eredmények és teljesítmény alapján eldőlt, hogy kik azok, akik képviselhetik a nemzetet a februári lengyelországi Európa-bajnokságon. A hétvégén a Budapesti Honvéd csarnokában megrendezett Honvéd 70 sportlövőkupa volt a válogató utolsó állomása, ahol a fiatalok az eddigi versenyekhez hasonlóan nagyszerűen szerepeltek – írja az utanpotlassport.hu.

Ezt a tábort erősítette a komáromi tehetség Bajos Gitta is. A válogatók során összevont döntőket rendeztek, ahol a juniorok együtt lőttek a felnőttekkel, így Gitta teljesítménye még inkább elismerésre méltó. Tíz méteren a légpisztolyosok és a légpuskások egyaránt megküzdöttek. A légpuskások mezőnyében Gitta mellett, a férfiak között még egy komáromi sportoló, Sidi Péter is harcba szállt. Péter jól célzott a válogató utolsó versenyén és bár Péni Istvánnak sikerült a döntőben megelőznie végül a dobogó második fokára sikerült felállnia.

A férfiak küzdelmét követte a női mezőny, ahol a fiatalok igazán kitettek magukért. Gitta a válogató után elmondta, hogy az alapverseny nem sikerült olyan jól számára. Több rossz lövése volt, azonban a célját sikerült elérnie és döntőt lőhetett. A fináléban pedig jött a magabiztos teljesítmény és nagy küzdelemben sikerült megszereznie az első helyet, ezzel megnyerve a válogatót.

Joó Éva utánpótlás-igazgató a verseny után elmondta, hogy büszke a fiatalokra, hiszen nagyszerűen szerepeltek a válogatók versenyei alatt esélyt szerezve az Európa-bajnoki részvételre. A 10 méteres Európa-bajnokságra a felnőttek és a juniorok mezőnyében is három-három versenyző nevezhető.

A hétfőn tartott elnökségi ülés után megszületett az utazó keret névsora. Mindkét komáromi sportoló, Bajos Gitta és Sidi Péter is erősíteni fogja a 27 fős magyar csapatot. Győrki Csaba szövetségi kapitány a kerethirdetés után úgy fogalmazott, hogy a cél 5-7 érem begyűjtése, amelyből legalább egy arany illetve egy olimpiai kvóta kvóta bezsákmányolása.

A magyar Eb-csapatban a juniorok között puskában a komáromi Pekler Zalán és Horváth Lea is indul.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020