Nyílt ülésen kilenc napirendi előterjesztés került a testület elé, míg zárt ülésen további kettő pontot tárgyaltak a városvezetők. A soron kívüli ülés pontjai között szerepelt a szőnyi járdaépítés közbeszerzési eljárásával kapcsolatos döntések meghozatala is.

Szintén a testület elé került a helyi közösségi közlekedésre vonatkozó támogatás igénylése. A pályázat célja, a központi költségvetési forrás biztosítása a helyi közösségi közlekedés működtetésével kapcsolatos feladatok ellátása, a települési önkormányzatok területén működő közlekedési szolgáltatóknál jelentkező és a helyi közlekedési szolgáltatás ellátása során felmerülő veszteségek pótlása érdekében.

A képviselők továbbá döntöttek a MOL lakótelep elektromos hálózatának átadásáról is, amelynek lényege, hogy a lakótelepen zökkenőmentes legyen az energiaszolgáltatás. A város ugyanis 2008. júliusa óta tulajdonosa a MOL lakótelep villamos hálózatának. Az önkormányzat az energiaszolgáltató létesítmények üzemeltelési és karbantartási feladatainak folyamatos ellátása érdekében évente szerződést köt egy vállalkozóval, így biztosított az áramellátás a területen.

A testület emellett megszavazta a szabadtéri lőtér felújítását, valamint új műfüves pálya megvalósítását is támogathatják, amely a volt laktanya területén épülhet 2020-ig.

A képviselők nyílt ülésen módosították a helyi építési szabályzatot és meghirdethetik a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatói álláshelyét is, zárt ülésen pedig városi tulajdonú ingatlanokról és önkormányzati tulajdonú bérlakásokról döntöttek.

Forrás: N. T./HELYI HÍRADÓK