Negyed kiló metamfetaminnal bukott meg a komáromi határon a szlovák férfi

A férfi ruházatában és kocsijában összesen 272,97 gramm metamfetamint találtak, valamint 16,5 gramm olyan anyagot is, amelyet a metamfetamin „felütésére” használnak.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a szlovák állampolgárnak a letartóztatása meghosszabbítását, aki jelentős mennyiségű metamfetamint tartalmazó kábítószert hozott át Szlovákiából Magyarországra.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája március 24-én egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az iratok alapján fog dönteni.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. szeptember 5-én, 20 óra körüli időpontban, Komáromban, a Szlovákia felől Magyarországra érkező személygépkocsiban ülő férfi, a ruházatában, illetve a használatában lévő gépkocsi csomagtartójában, 4 tasakban, összesen 272,97 gramm metamfetamint tartalmazó kristályos anyagot hozott át a szlovák-magyar államhatáron, és tartotta azt magánál. A férfi ezen túl magánál tartott több, a kábítószer porciózására alkalmas nejlon zacskót is, valamint 16,5 gramm olyan anyagot is, amelyet a metamfetamin „felütésére” használnak.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020