A komáromi cukrász tortáit másodjára kóstolhatta a zsűri az országos versenyen

Lezajlott a Magyarország Tortája verseny második fordulója, amelyben újra megkóstolta a zsűri a döntőbe jutott tortákat.

A komáromi cukrász, Sztaracsek Ádám két tortájával is szerepel a legjobbak között. Ádám alkotásai a Hunyadi krónikája, valamint a Tétényi áfonyás mandula nevet viselik.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizennegyedik alkalommal hirdette meg a megmérettetést. Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy hazánkkal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, amelyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Érdekesség, hogy idén a mák, a mandula és a birs több versenyzőnél favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték. A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri hat tortát, ezeket a második körben újrakóstolták, és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére. A döntőben a tortákat helyben kell elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal együttműködve Magyarország Cukormentes Tortáját is keresik, az elmúlt évekhez hasonlóan. Az eredményhirdetésre azonban még várni kell, hiszen mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd a finomságokat.

(kemma.hu / 24Óra)

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020