Letartóztatásban a késes rabló

A Komáromi Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a komáromi dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.

Az indítvány szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16. napján 12 óra 30 perc körüli időben egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy  20 cm pengehosszúságú, 12 cm markolatú kést tartott és arra hívta fel, hogy az összes pénzt pakolja egy  műanyag szatyorba, és közben azt mondta neki, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!”

A sértett a kasszából különböző címletekben 266.000.- Ft-ot vett ki, majd azt a gyanúsítottnál lévő szatyorba tette, amely után a rabló férfi távozott a dohányboltból.

A bűncselekmény helyszínének közelében a kiérkező rendőrjárőrök intézkedés alá vonták az elkövetőt, aki a rendőri intézkedésnek folyamatosan, aktívan ellenállt, magát nem hagyta megbilincselni. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, nagy erővel megütötte, aminek következtében az több helyen betörött és a vezető ülés felőli ajtó kilincsét is kitörte és csak a földrevitelét és többszöri rendőri felszólítást követően nyugodott meg.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a szökés, és elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte. 

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020