Energiatudatos önkormányzat kitüntető címet kapott városunk

Az elismerést a tegnapi napon Áder János köztársasági elnök jelenlétében Czita János alpolgármester vette át az Országházban.

Dr. Molnár Attila a cím adományozásával kapcsolatban elmondta: a díjat minden évben több olyan önkormányzatnak ítélik oda, amelyek lehetőségeikhez mérten próbálnak tenni az energiahatékonyság, az energiafelhasználás területén, így a hazai települések sorában élen járnak a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Városunk azzal érdemelte ki a díjat, hogy az utóbbi időszakban számos olyan épületenergetikai és energiahatékonysági beruházás valósult, illetve valósul meg, amelyek mérhető megtakarítást eredményeznek. Ezek közé tartoznak többek között az Aprótalpak Bölcsőde, a gimnázium, a Feszty Iskola, a Csillag és a Tóparti Óvoda teljes energetikai korszerűsítése.

– Ezek mellett a hamarosan induló geotermikus projektünk, a Jókai liget megújulását célzó Zöld város program, valamint az elektromos töltőállomások létesítése, és a helyi klímastratégia kidolgozása voltak azok a legfontosabb projektek, amelyek hozzásegítettek a díj elnyeréséhez. Köszönet ezért valamennyi komárominak! Azt gondolom, hogy mindezen fejlesztések, beruházások, azt a célt szolgálják, hogy Komárom, ne csak egy település legyen, hanem otthonunkként tekinthessünk rá – tette hozzá a polgármester.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020