Környezettudatosság formálására nyert támogatást Komárom

Komárom Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Környezettudatosság formálása Komáromban” címmel az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt FM-LSZF/2018-01 kódszámú, „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági környezettudatos szemlélet formálása” című pályázati felhívásra.

A projekt megvalósításával a komáromi lakosság figyelmét szeretnénk ráirányítani a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A szemlélet formálását azonban nem lehet elég korán kezdeni. A helyi általános iskolások tájékoztató előadást követően rajzpályázaton vehetnek részt. A pályamunkák beküldési határideje: 2019. február 20. Évfolyamonként az első három helyezettnek értékes nyereményekkel készültünk, de minden résztvevő jutalomban részesül. (Részletes információ az alábbi elérhetőségeken kérhető.)

A projekt további célja, hogy az általános iskolákban és egyéb közintézményekben egyaránt megvalósulhasson a szelektív hulladékgyűjtés. Ennek elősegítésére a pályázati támogatásból szelektív hulladéktároló szigeteket telepítünk le.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020