Krisztina Greg bácsija és Szandra Luciferje aranyat ért a kulináris világbajnokságon

A Luxemburgban megrendezett kulináris világbajnokságról Kiss-Podmaniczky Krisztina és Nyári Szandra is aranyéremmel tér haza.

Dupla megyei sikernek örülhetünk, hiszen a komáromi Kiss-Podmaniczky Krisztina és a császári Nyári Szandra is aranyéremmel térhet haza a Luxembourg városában rendezett kulináris világbajnokságról. A négy évente rendezett megmérettetésen egyéni cukrászati artisztika kategóriában indult, és került a legjobbak közé Kiss-Podmaniczky Krisztina és Nyári Szandra.

Előbbi nem először próbálta ki magát a versenyen: 2014-ben cukorból készült Újházi-tyúkhúslevesével lett szintén aranyérmes. Idén Krisztina két kompozícióval készült. Első nap szfinx macskákat formázó alkotását mutatta be, amellyel ezüstérmes lett, második nap pedig Greg bácsit és kutyáját, akik aranyérmet hoztak alkotójuknak.

Krisztina elárulta, hogy egy közösségi oldalon tagja egy szfinx macskás csoportnak, ahol elbűvölte őt a cicák különlegessége. Hozzátette, reméli, így még több ember szívéhez kerül közel ez nem mindennapi a fajta. – Az idős urat és kedvencét egy tetoválóművész rajza ihlette. Mikor megláttam, rögtön úgy éreztem, el kell készítenem cukorból is! – mondta Krisztina.

Azt is megtudtuk, a világbajnokságon pontszámok alapján értékelnek: amelyik versenymunka eléri a kilencven pontot, az lesz aranyérmes, így többen is megszerezhetik ezt a minősítést. Az először Luxembourgban versenyző Nyári Szandra Lucifer nevezetű ördögének köszönhetően vehette át az aranyérmet. – A zsűri elfogadó, azt is értékelik, ha az ember koponyákat, csontokat készít. Szerettem volna a stílusomhoz közel álló alkotással érkezni, így jutott eszembe Lucifer, az ördög – fogalmazott Szandra. Krisztina és Szandra még a Tatai Farsang Kupán ismerkedtek meg, ahol Szandra versenyzőként, Krisztina pedig zsűriként volt jelen. Ekkor beszélte rá a fiatal versenyzőt, hogy induljon a kulináris világbajnokságon, amelyre végül együtt utaztak ki. A versenyzők hozzátették, a megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek művészek, akiknek színvonalas munkái őket is inspirálják. Jólesett számukra az elismerés, az aranyérem, nem utolsósorban pedig az eseményre látogatók dicsérő szavai is.

forrás: kemma.hu

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020