BLACK FRIDAY – KARÁCSONYI ROHAM AZ INTERNETEN

A Google adatai szerint az USA és Dél-Afrika után a magyarok keresnek leg-inkább a Blak Friday kifejezésre. Ez azt mutatja, hogy rendkívül nagy az ér-deklődés az kedvezményes internetes vásárlás iránt. A fenti nappal induló karácsonyi vásárlási roham az elmúlt években egyre inkább az interneten zajlik, hiszen sokan rájöttek, hogy sokkal kényelmesebben és sokszor ked-vezőbb áron vásárolhatnak így, mint a szokványos üzletekben.
Az internetes vásárlásnál azért fontos néhány alapvető biztonsági intézke-dést tenni:
 Csak megbízható, tanúsítvánnyal rendelkező webáruháztól vásárol-junk! Ha a weboldal címe https:// jelekkel kezdődik, azt jelenti, hogy a webhely rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal.
 A nagy akcióknál is hasonlítsuk össze a különböző áruházak árait, e célból működnek összehasonlító weboldalak.
 A bankkártyás fizetés a legelterjedtebb, ehhez a bankkártya száma, lejárati ideje és a 3 jegyú biztonsági kód szükséges alapvetően. Ez mind megtalálható a bankkártyán, ezért nagyon fontos, hogy illeték-telenek ne jussnak ezekhez az adatokhoz. A visszaélések elkerülése érdekében több bank már beépített egy biztonsági kódot is, melyet vásárláskor SMS-ben küldenek a mobilunkra.
 Az internetes vásárlásról bővebb információkat lehet találni a követ-kező weboldalon: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020