Aranyat lőtt Pekler Zalán

Aranyérmet szerzett a légpuskások nemzetközi vegyes csapatversenyében a 18 éves, komáromi Pekler Zalán a mongol Enkhmaa Erdenechuulunnal az oldalán Buenos Airesben.

A magyar-mongol kettős a döntőben 10‒9-re győzött orosz-mexikói ellenfelével szemben, így Péni István 2014-es sikere után ismét van ifjúsági olimpiai bajnoka a magyar sportlövészetnek ‒ noha az ötkarikás játékok hivatalos éremtáblázatába ez nem számít bele.

Az ifjúsági olimpián az egyéni versenyben nem jutott döntőbe Pekler Zalán, a játékokon résztvevő egyetlen magyar sportlövő. A légpuskások 10 méteres számában a komáromi fiatal a selejtezőben a 9. legjobb eredményt produkálta (620.0), s a fináléba csak az első nyolc helyezett kvalifikálta magát. A csalódottságot fokozza, hogy mindössze két tizeddel maradt el a nyolcadik pozícióban végző osztrák Stefan Wadleggertől. A komáromi sportoló viszont talpra állt, és csapatban aranyat lőtt.

Pekler örömteli hangulatban nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak Argentínából:

– Iszonyatosan boldog vagyok. Főleg azért, mert az egyéni verseny nem úgy sikerült, ahogy azt terveztem. Nem tagadom, frusztrált voltam, de nem sokáig bánkódtam: igyekeztem erőt meríteni a csalódottságból, és bebizonyítani, hogy okkal vagyok itt. Szerencsére jó párt kaptam a mongol lány személyében, és minden adott volt, hogy jó eredmény szülessen – részletezte, majd hozzátette:

„Tartalmas napokon vagyok túl, ám a vegyes páros számmal véget értek számomra a küzdelmek, úgyhogy bepótolhatom többek között a városnézést. Emellett természetesen a legtöbb olyan versenyre kilátogatok, ahol én is szoríthatok a magyarokért”.

(kemma.hu)

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020