Az Újszállási út kiszélesítése és felújítása az ipari parki fejlesztések miatt vált aktuálissá, a meglévő üzemek és vállalkozások mellett egyebek közt azért is, mert Európa egyik legnagyobb akkumulátorgyártó vállalata, az SK Battery Hungary is városban létesíti új gyáregységét. A dél-koreai SK Innovation az ipari parkban csaknem 100 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét, amelynek első ütemével 410 új munkahelyet teremtenek.

„A városvezetésnek szerződéses kötelezettsége volt a dél-koreai céggel, hogy az üzem megközelíthetősége érdekében kiemelten fontos az útszakasz megerősítése és kiszélesítése, emellett a koppánymonostori lakosok felé is egy régi adósság volt a városvezetésnek az Újszállási út felújítása” – emelte ki Molnár Attila.

A polgármester hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően 1335 méter hosszban hat és fél méteresre szélesedett az útszakasz, amelynek jól erősebb lett a teherbírása a mostaninál. A képviselők a még év elején biztosították az idei költségvetésben az Újszállási útburkolat felújításához szükséges 250 millió forintot. Az érintett szakaszon a szélesítés miatt az út mellett lévő fákat már korábban kivágták a szakemberek, azonban ezeket pótolni fogja az önkormányzat.

„Már az utolsó szakaszában tart az út felújítása és így hamarosan teljes egészében használhatják az érintett útszakaszt az arra közlekedők” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila.

forrás: Helyi Híradók