Tizennegyedik alkalommal adta a megyei Príma-díjakat pénteken a tatabányai Jászai Mari Színházban a Príma Díjátadó Gálaesten a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei szervezete. A VOSZ a térség gazdasági-, köz-, valamint kulturális és sportéletének kiválóságait ismerte el ezúttal is. A három Príma Díjazott Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotását, a Kincsem ló szobor plakettjét, egy Príma aranymedált és egy-egy millió forintos pénzjutalmat vitt haza, egy jelölt a közönségszavazatok alapján Príma Közönségdíjat, ketten pedig Príma Különdíjat kaptak, akik a plakett és az aranymedál mellett 250-250 ezer forintot vehettek át.

A Megyei Príma Díj tíz jelöltje közül az idén is hárman vettek át Príma Díjat. Dezső Marianna a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevében, Lévai Ádám művésztanár, akit Tata városa különdíjjal is elismert, valamint Pák Gábor esztergomi főorvos.

A Príma Közönségdíjas az Oroszlányi Sport Egylet OSE-LIONS kosárlabdacsapata lett, a két Príma Különdíjas pedig Prohászka Marcell nyugalmazott középiskolai igazgató és Wehner Tibor író-művészettörténész lett.

forrás: N.T.  Helyi Híradók