A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára július közepén tájékoztatta a városvezetést arról, hogy a szövetség javaslatára a komáromi lőtér is bekerült az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) idei sportlétesítmény fejlesztési keretébe, aminek köszönhetően 20 millió forintos támogatásban részesül a létesítmény.

„A tervek szerint még idén elkezdődhetnek a munkálatok” – mondta el a Helyi Híradóknak Horváth Zsolt. A Komárom Városi Sportegyesület Sportlövészet szakosztályvezetője hozzátette: a támogatásból megújul a lőállás, a felső golyófogókat kicserélik, valamint a környezet is megszépül. Az épület új nyílászárókat kap, emellett a belső burkolat is megújul a festés mellett.

„További összegből a lejárót is felújítjuk, aminek köszönhetően paraolimpikonok is lehetőségük lesz akadálymentesen lejutniuk a pályára. Ez azért is fontos, hiszen az országban ez lesz az egyetlen ilyen lőtér, amely könnyedén megközelíthető lesz számukra is” – emelte ki a szakosztályvezető.

Horváth Zsolt úgy fogalmazott, hogy szükség van a szabadtéri lőterekre, hiszen itt természetes körülmények között készülhetnek a versenyzők a megmérettetésekre.

A szabadtéri lőtér felújítása azután kezdődhet meg, miután az EMMI szerződést kötött a létesítmény tulajdonosával, azaz a komáromi önkormányzattal. A szerződéskötés elsődleges feltétele, hogy a tulajdonos legalább 15 évig garantálja a lőtér használatát az azt használó, Komárom Városi Sportegyesület számára. Az önkormányzat tulajdonában lévő lőtér jelenlegi üzemeltetője a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft, amely használatra továbbadta a sportlétesítményt a Komárom Városi Sportegyesületnek.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők elfogadták a feltételt és hozzájárultak ahhoz, hogy a lőteret Komárom Városi Sportegyesület 15 évig használja.

forrás: N. T./Helyi Híradók