Szőnyi megállíthatatlan: 19 kilométert úszott, 900 kilométert tekert és 211 kilométert futott Svájcban

A Racemachine becenevet méltán viselő Szőnyi Ferenc 98 óra 29 perces idővel elsőként ért célba a Swissultra ötszörös ultratriatlon versenyen.
19 kilométer úszás, 900 kilométer biciklizés és 211 kilométer futás – ez várt Szőnyi Ferencre az augusztus 23-30. között zajló Swissulta ötszörös ultratriatlon versenyen. A megmérettetésre összesen 6 bátor atléta jelentkezett, akiknek 153 órája volt teljesíteni a távot. A komáromi sportember Szőnyi 98 óra 29 perces idővel elsőként ért célba a mezőnyből.

Feri tavaly már teljesítette ugyanitt a tízszeres távot, így a szurkolóknak nagy bizodalma volt abban, hogy sikerrel jár a világbajnok. Az önmagában is nagyon nehéz és megterhelő versenyt tovább nehezítette a viharos időjárás, illetve a biciklizés miatt kialakult térdfájdalom, ám Szőnyi mégsem ezen okokból állt meg a verseny felénél. Az ok, amiért megpihent 54. születésnapja volt, amelyről a szervezők és versenytársai is megemlékeztek.

– Egy nagyon kedves barátom mondta egyszer, hogy 50 fölött mi már nem állunk meg. Én azt gondolom, hogy ezt annyival ki kell egészíteni, hogy egy-egy nagy verseny után azért kellő időt kell hagyni, hogy a testünk visszanyerje az elvesztett energiákat. A folyamatos edzésben tartás persze elengedhetetlen, aztán persze ott van a mentális felkészülés – árulta el Szőnyi, hozzátéve, hogy össze kell rakni a sok pici láncszemet, hogy összeálljon egy egésszé – csapatostól, energiástól, képességestől.

„Ez egy nagyon nagy dilemma, hogy össze tud-e állni ez a nagy kártyavár. Mert a kártyákból lehet szép nagy várat építeni, de legtöbbször csak lapok. Én ezeket a lapokat mindig igyekszem összerakni, hogy egy évben 1-2 alkalommal sikerüljön egy szép nagy kártyavárat építeni, és így az ilyen horderejű versenyeket végig tudjam csinálni.”

HIRDETÉS

Fotó: futniszep.hu, forrás: kemma.hu

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020