A HOSSZÚ HÉTVÉGE UTÁN ÚJABB HELYSZÍNEKEN VÉGEZNEK FELÚJÍTÁSOKAT, JAVÍTÁSOKAT AZ M1-ES AUTÓPÁLYÁN

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan végez lokális és nagyfelületű javítási munkákat, illetve sávfelújítási munkákat az M1-es autópályán. A közlekedők a hosszú hétvégét követően újabb szakaszokon találkozhatnak korlátozásokkal, a Budapest felé vezető oldalon közel 5 kilométeres szakaszon kezdődnek el újabb felújítási munkák.

A Kormány 2017-es döntése értelmében az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán 4,1 milliárd forintos hazai forrásból mintegy 14 kilométernyi teljes körű felújítás valósulhat meg. Április elején az M0-s autóúti csomóponttól kezdődhettek el a 16-os és 19-es kilométerszelvények között a munkák, melyek várhatóan június végéig tartanak. Május 2-től a Budapest felé tartó oldalon a 23-as és 28-as kilométerszelvények között indulhatnak el burkolatfelújítási munkák. Ezen szakaszon a zsámbéki pihenőhelyre továbbra is le lehet majd hajtani, illetve a 26-os zsámbéki csomópontot is használhatják az autósok. Szintén május 2-től, várhatóan május 15-ig lokális és nagyfelületű javítások miatt lesz korlátozás a Budapest felé vezető oldalon a 38-as és 42-es kilométerszelvények között, ahol a külső és kapaszkodósávokat zárják le, a munkaterület mellett pedig 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. komáromi mérnökségéhez tartozó szakaszon május 2-án padkahibák javítását végzik az elválasztó sávban a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 85-ös és 119-es kilométerszelvények között, csütörtökön a Budapest felé tartó oldalon a 94-es és 106-os szelvények között, míg pénteken szintén a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 71-es és 85-ös szelvények között. A hosszú hétvégét követően a mérnökségi szakemberek kaszálási munkákat is végeznek majd, mozgó terelés mellett, a leállósáv zárásával a következő napokban.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a fenti munkákon kívül a Hegyeshalom és Budapest felé vezető oldalon is folyamatosan végez lokális és nagyfelületű javítási munkákat, a javítási volumen maximalizálása érdekében pedig rendszeres országos szintű átcsoportosításokat hajt végre. A folyamatos munkavégzések miatt az autósok rendszeresen találkozhatnak az M1-es autópályán munkaterülettel és közlekedésbiztonsági okokból lezárt szakaszokkal is, ahol ütemezetten fognak beavatkozni a szakemberek, várhatóan a nyár végéig. A korlátozások miatt rendszerint jelentősebb torlódások alakulnak ki a pályán, ezért az autósoknak érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) vagy a www.utinform.hu weboldalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

További információ:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020