Tudatosság és kreativitás

A jelenlegi körülmények ugyan a közösségi és a sportesemények elhalasztását eredményezik, de most még inkább érdemes odafigyelnünk a rendszeres testmozgásra immunrendszerünk erősítése érdekében. Bár felelős magatartásunkkal a kültéri kikapcsolódási és sportolási lehetőségek háttérbe szorulnak, ebben az időszakban is lehet élvezetes a mozgás. Ideje olyan innovatív eszközöket és kreatív megoldásokat kipróbálni, amik segítségével az otthonunkban könnyen kialakítható a napi (sport)rutin.

A korábbi évek Eurobarometer kutatási eredményeiből kiderült, hogy a testmozgás és az egészséges életmód sokak számára hazánkban is kulcsfontosságú. A legtöbben a szabadban, parkokban mozognak, valamint gyakori a munka és a lakhelyünk közti ingázás alatt erre fordított idő is. Otthon csupán 32%-unk végez testmozgást, így ezzel a következő hetekben sokunknak kell megbarátkoznia.

Mozgás lemondások nélkül
Fontos, hogy most a tudatosság és a kreativitás a legfontosabb sportkellékünkké váljon. Érdemes nyitottnak lennünk és akár a korábbi szokásainktól eltérően új eszközöket, vagy mozgásformákat kipróbálnunk, felfedeznünk. Ezekkel nemcsak eltöltjük, de fel is dobhatjuk az otthon töltött időt, miközben egészségünkért, immunrendszerünk erősítéséért is sokat teszünk.

Digitális személyi edző
Az innovatív kommunikációs megoldásoknak köszönhetően ma már számos lehetőségünk nyílik ötvözni a sportolást és a kikapcsolódást, így élvezhetjük az online edzéseket, joga, tánc vagy gerinctornákat. A letölthető mobilapplikációk gondoskodnak a folyamatos és változatos edzésprogramokról, így a telefonunk most még fontosabb partnerünk lehet. Rengeteg testedzéssel foglalkozó applikációt találhatunk már egy kis kereséssel, és az egyetlen, amire ezen kívül szükségünk lesz mindössze egy kis szabad terület a szobában. Vigyázat, mert ha olyan programot választunk, a nap bármely szakaszában, akár egy skype meeting közepén is mozgásra szólíthat fel minket.

Közösségi sportolás otthon
Aki nem szeret vagy nem tud egyedül sportolni, beltéri mozgás közben sem kell a közösségi élményt, az edzőtársakat nélkülözni. Video chaten a kihívást vagy a teljesített eredményt is megoszthatjuk barátainkkal, akiket a közösségi felületeken közös webes fitness órákra is invitálhatunk.

Sporteszközök szinte bármiből
A sporteszközök beszerzése sem korlátozhatja a mozgásra vágyókat. Drága fitness gépek helyett elég, ha olyan erősítő eszközöket használunk, mint az ugrálókötél, a súlyzók, a rugalmas gumiszalagok vagy a fitness labda. A kreatívabbak otthoni kellékekből varázsolhatnak sportfelszereléseket, így vízzel megtöltött palackokat, vagy mosószeres dobozokat használhatunk súlyzóként. Támaszként pedig a fal vagy egy szék is segítségünkre lehet.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020