Vegyes párosban lett Európa-bajnok a komáromi sportlövő

Pekler Zalán a gödöllői Mészáros Eszterrel aranyérmet nyert a junior puskások vegyes páros számában a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokságon.

A komáromi Finomító SLK versenyzője, Pekler Zalán a gödöllői Mészáros Eszterrel aranyérmet nyert a junior puskások vegyes páros számában szerdán a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokságon. A magyar duó végig kiemelkedően lőtt, a selejtezőkört, majd a nyolc csapatot felvonultató középdöntős szakaszt is nagy fölénnyel nyerte, a fináléban viszont óriási csatára kényszerült Tatyana Harkova és Grigorij Samakov alkotta orosz pár ellen.

Az aranycsatában a lehető legtovább harcoltak egymással a felek, Peklerék végül 16-14-re diadalmaskodtak. Az olimpiai kvótás Mészáros Eszter már második érmét nyerte Wroclawban, miután kedden harmadik helyen végzett az egyéni légpuskás versenyben a juniorok mezőnyében. A januárban, Münchenben a felnőttek világcsúcsánál (633,5 kör) is lényegesen jobb eredményt (637,1 kör) elért Pekler viszont az elsőt, ugyanis kedden egyéniben tudásától messze elmaradva csak 619 kört teljesített és végül csak a 27. helyezést szerezte meg.

forrás: kemma

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020