Bronzérmet lőtt a 17 éves komáromi sportlövő az Eb-n

A német riválisát az utolsó körben megelőzve léphetett a dobogó harmadik fokára a Bajos Gitta komáromi sportlövő.

Finomító SLK 17 éves komáromi lövője, Bajos Gitta bronzérmet nyert az 50 méteres puska fekvő versenyszámban a bolognai olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon, amelyen öt komáromi sportoló képviselteti magát. Bajos Gitta 624,4 körrel zárta a szeptember 16-i hétfő délelőtti viadalt, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, Bajos az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

Zwickl-Veres Kata 32. helyen végzett 619,4 kör teljesítésével, míg Toma Dorina 614,4 körrel az 53. lett, csapatban pedig a tizedik helyen zártak a magyarok a nem olimpiai számban. A kontinensviadal első két napján a magyar junior lövők egy ezüst- és két bronzérmet nyertek: a Hammerl Soma, Klenczner Márton, Kiss Viktor összetételű férfi puskás együttes csapatban második lett 50 méteren összetettben, míg Hammerl szombaton 50 méter fekvőben nyert bronzot hozott haza. A Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina női puskás válogatott csapatban végzett harmadikként a juniorok 50 méteres összetett számában.

Hétfőn a férfi 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő, valamint a férfi 50 méteres szabadpisztoly versenyszámokat rendezik még meg Bolognában. Előbbiben Péni István, Pekler Zalán és Sidi Péter, utóbbiban Szűcs Gergely lesz érdekelt.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020