Sorban szerzi az érmeket a komáromi sportlövő lány

Fiatal kora ellenére nagyon eredményesen szerepel a komáromi sportlövész lány, aki elmúlt nemzetközi versenyein hét éremmel is gazdagodott.

Még csak 17 éves Bajos Gitta, a Finomító SLK sportlövője és sorban szállítja egyesületének a szebbnél szebb nemzetközi eredményeket. Nemrégiben a németországi Suhlban vett rész junior világkupa versenyen, ahol csapatban két érmet is sikerült szereznie. Tíz méteres légpuska számban két társával, Toma Dorinával és Lovász Dorinával ezüstöt lőttek össze a lányok, míg 50 méteres puska három testhelyzetben kategóriában Toma Dorinával és Horváth Leával sikerült felállni a dobogó harmadik fokára.

A remek forma nem hagyott alább Gittánál és a Plzenben megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyén a magyar delegáció kilenc érméből a komáromi lánynak sikerült ötöt bezsebelnie – írja az utanpotlassport.hu.

A versenyen 50 méter fekvő és 10 méter légpuska számban sikerült megszerezni a legfényesebben csillogó érmet. Tíz méteres légpuska csapatszámban is aranynak örülhetett Gitta, aki Tomfa Dorinával és Dénes Eszterrel lőtték össze az első helyet. A győztes trió továbbá 50 méter három testhelyzetben második, 50 méter fekvő számban harmadik helyen végzett.
forrás:
(kemma.hu)

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020