A városvezetés még tavaly hozott döntést a Brigetio Gyógyfürdő környékének gyógyhellyé nyilvánításáról. Az önkormányzat kiemelt stratégiai céljai között szerepel ugyanis a helyi egészségturizmus fejlesztése, ezért kezdeményezte a terület felminősítését, melyet hosszú folyamat előzött meg.

„A gyógyhely területén a levegőtisztaságot és a zajmérést szakemberek segítségével állapították meg, akiknek évszakonként két hetet kellett folyamatosan mérniük” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: a gyógyhellyé minősítés egyebek közt azt is igazolja, hogy a komáromiak kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a levegő tisztaságára és a település rendezettségére.

„Azért is fontos, hogy megszerezte a terület a gyógyhely minősítést, hiszen ennek köszönhetően hatékonyabban érvényesülhet az egészségturizmus piacán Komárom. A minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat a város, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg” – emelte ki a város első embere.

Forrás: Komárom Híradó