Idén nyáron is számos különleges programot rendez a Brigetio Gyógyfürdő, ahol szombaton a komáromi Vöröskereszt tart családi napot.

„10 és 15 óra között változatos programokkal várjuk a fürdőzőket” – mondta el a Helyi Híradóknak Radics Török Tímea. A gyógyfürdő marketing vezetője hozzátette: ezen a napon keresik Komárom legjobb gulyásfőző csapatát is. A főzőverseny 10 órakor kezdődik és 13 órakor lesz az az ételek kiértékelése. A legkülönlegesebb és legízletesebb falatokat készítő csapat elnyeri a „Legjobb Komáromi Főzőcsapat” vándorkupát.

A gulyásfőző verseny mellett a felnőtteket talpmasszázzsal, a gyerekeknek pedig arcfestéssel, lufiállat készítéssel és vöröskeresztes totóval várják, emellett életmentési és vízimentő bemutatóval is készülnek a szervezők. Az ifjúsági Vöröskeresztesek pedig baleseti „sérüléseket” készítenek az érdeklődőknek.

A főzőversenyre még csütörtökön délig lehet nevezni, a gabor.olah@voroskereszt.hu e-mail címen. A gulyásleveshez a hozzávalókat mindenkinek magával kell hozni, valamint gázpalackot, gázrezsót és üstöt is. A versenyt minimum hét csapat jelentkezése esetén rendezik meg. A megmérettetésen érvényes fürdő- vagy strandbelépővel vehetnek részt az indulók.