NÉPSZERŰ AZ ÚJ NESZMÉLYI KOMP

Június 29-e óta közlekedik a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új, teljesen hazai tervezésű és gyártású Neszmély-Dunaradvány kompjárat a Dunán. Csak júliusban 269 alkalommal keresztezte a Dunát a hajó és a nagy népszerűség miatt hétvégente gyakoriak az extra járatok. Hétvégén naponta oda-vissza átlagosan 100 autót, 300 gyalogost és 130 kerékpárost szállít a hajó.

Jól startolt a Neszmély-Dunaradvány komp, júliusban már több mint 114 üzemórát tudhat maga mögött az országokat összekötő hajó. Sokan, ahogy a nyári időszak miatt várható volt kifejezetten kirándulás céllal is igénybe veszik a járatot és a kerékpárosok körében is népszerű az új átkelési lehetőség. Júliusban 4364 utasa volt a kompnak, 1684 gépjárművet és 1942 kerékpárost vitt át a túlpartra a hajó. Hétköznapokon naponta átlagosan 30 autót, 80 gyalogost és 25 kerékpárost szállít a komp oda-vissza, hétvégi napokon ez a szám legalább a háromszorosára nő az első időszak tapasztalatai alapján. A legforgalmasabb nap mostanáig július 22-e, egy szombati nap volt, ezen a napon az autósokat, gyalogosokat és kerékpárosokat összeadva, összesen 587-en vették igénybe a kompos átkelést és a július eleji neszmélyi Hídverő Napok rendezvényre is számos résztvevő érkezett kompjárattal.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő komp belsejét és működését korábban a társaság videóban mutatta be, mely elérhető a Magyar Közút hivatalos YouTube csatornáján, ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=EDZJy_WhWR4

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020