Otthonteremtés és közösségépítés a fiatalokért Komáromban

Az „Otthonteremtés és közösségépítés a fiatalokért Komáromban” című projekt alapvető célja volt a településen élő 18-35 éves fiatalok képessé tétele arra, hogy a városban fellelhető életlehetőségekkel tudjanak élni és helyben egzisztenciát, családot tudjanak alapítani. Ezenkívül ez a projekt arra is lehetőséget teremtett, hogy a máshonnan ide települni szándékozóknak vonzóvá váljon Komárom, és ezzel akár szakembereket, a hiányszakmákban dolgozókat tudjunk a városba vonzani

Komárom Város Önkormányzata 197,39 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően lakhatási- és bértámogatásban részesítette a fiatalokat.

A projekt fő célja a fiatalok számára biztosítani kívánt önkormányzati bérlakások felújítása és átalakítása volt. A pályázat keretében 22 lakás felújítására került sor 84.328.169,- Ft pályázati támogatásból, melyhez az önkormányzat további 100.000.000,- Ft önerőt biztosított. A felújított lakásokat a pályázati kiírásnak megfelelően lettek berendezve, bútorokat (konyhabútor, étkezőasztal, székek, íróasztal, ágy, szekrény), műszaki cikkeket (főző és sütőberendezés, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, mosógép) vásároltak.. A lakásokban biztosították az internet elérést és laptopokat is vásároltak.
A pályázat másik fő tevékenysége keretében Komáromban 67 fő részesült havi 70.000,- Ft-os helyi munkavállalást ösztönző támogatásban 53.900.000,- Ft összegben.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020