Karatés Nyári Tábor és Övvizsga Világ és Európa Bajnokokkal

A Tempo Karate egyesület tovább folytatva az 1988-ban elkezdett hagyományt újra megrendezte nyári edzőtáborát, Filep Imre 7. danos mester vezetésével, közel 60 fő részvételével.

A folyamatos munkát az edzéseken, az óvodástól az általános- és középiskolásokon át az egyetemisták, ill. a már végzett diplomások, valamint saját munkájuk területén kiváló szakemberek közösségét mutatja.   

Náluk jól ötvöződik a hagyományos tiszteleten alapuló keleti filozófia és a nyugati gondolkodás.

A tradicionális karate-do mellett, – megfelelő felkészítéssel- versenyzési lehetőséget biztosítanak minden tagjuknak.

Az önvédelemre és eredményes versenyzésre is képessé tevő fizikai- szellemi- lelki felkészítés mellett, az egészséges életmódra nevelés és a tiszteletet adni és kapni egyaránt képes értelmiségi létre való felkészítés.

Tavaly sajnos csak rövidített tábor lehetett tartani, idén viszont majdnem egy teljes hét rendelkezésre állt a gyakorlásra.

A tábor programjában szerepelt: napi három karate edzés, különböző sportjátékok, szabadidős játékok, elméleti edzés, verseny, majd az utolsó nap övvizsga.

A tábor alatt, Velencén megrendezett, Fudokan országos dan vizsgán Molnár Daniéla kiérdemelte a   fekete övet, s mellette a helyi vizsgán is minden részt vevő tevő sikerrel vette az akadályt.

Pataki Bence háromszoros világ bajnok, és Csajághy Levente Európa bajnok is együtt edzett a résztvevőkkel, így elleshették hogyan is eddzenek ők, illetve a küzdelmi edzéseken velük párba állva megtapasztalhatta tudásukat.

Filep Imre 7. danos mester elégedett a tábor szakmai munkájának fejlődésével, és főleg sok első táborozó is volt, akik fiatal koruk (5-6 évesek) ellenére, példamutatóan dolgoztak, valamint  minden feladatot is nagy lelkesedéssel végeztek.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020