Komáromi siker, 3 tempós érem

Az elmúlt hétvégén az UTE Jégcsarnokában rendezték meg a korosztályos WKF Karate Magyar Bajnokságot.

A koronavírus járvány miatt 2020-ban elmaradt, így külön öröm, hogy a korlátozó intézkedések feloldása után – ugyan még zárt kapuk mellett – de a 2021-es korosztályos Magyar Bajnokság megrendezésre kerülhetett.

A Tempo Karate SE komáromi versenyzői közel 15 hónapja nem versenyeztek, így már nagyon várták ezt a megmérettetést.

Filep Imre és Pataki László vezetésével hat versenyzőjük Pataki Bence, Csajághy Levente, Buzás Tamás, Rigla Regina Amarilla, Farkas Attila, Ravasz Benedek indult, és mindegyik pontszerző helyen végzett.

Érmes helyezést az alábbi versenyzők érték el, mindegyik a U21-es korosztályban. Pataki Bence katában harmadik, Csajághy Levente kumite – 67 kg-ban harmadik, Buzás Tamás, kumite +84 kg-ban szintén bronzérmet nyert.

Filep Imre 7. danos mester a tempósok vezetője elégedett volt a sikerrel, mert mindenféle előzetes felmérő-felkészülési verseny, külön készülés nélkül vettek részt ezen a versenyen. 1988-óta mindig van érmes versenyzőjük a hivatalos magyar bajnoki rendszerben, amit országos szinten is kevés egyesület mondhat el magáról!

Szinte csak saját nevelésű versenyzőkkel dolgoznak, a mostani legidősebbek is, 4-5 évesen kezdték itt az edzéseket, már közel 15 éve.

Folytatódik a vírus előtti munka, várják az egyesület Komárom, Lehár Ferenc utcai saját edzőtermükbe a jövő bajnokait, vagy akik csak mozogni akarnak, kedden és csütörtökön 17 órától.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020