Mától nyitnak az óvodák és az alsó tagozatok, néhány nap múlva jöhetnek a teraszok

A kormányfő a Facebookra feltöltött videójában be is jelentette:

“Hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskola alsó tagozata, a felsők május 10-én nyílnak meg.”

A kormányfő reményei szerint a a hét közepére elérjük a 3,5 millió beoltott, kinyithatnak a teraszok, ezzel párhuzamosan pedig eltörlik a teraszdíjakat. Arról azonban nem beszélt, hogy a teraszok használatával kapcsolatban felmerül-e a védettségi igazolvány kérdése: csak beoltottak ülhetnek-e le avagy mindenki.

A sikeres oltási kampánynak köszönhetően az általános iskolák alsó tagozatában tanulók és az óvodások is visszatérhetnek az intézményekbe. Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban történjen a nyitás, az épületeket fertőtlenítették, a pedagógusokat hetekkel ezelőtt előrevették az oltási tervben, illetve ismét kötelező lesz a lázmérés.

Hétfőtől újraindul a személyes oktatás az általános iskolák alsó tagozatában és az óvodákban, azonban a többi évfolyam számára május 10-ig még digitális tanrendben folytatódik a tanítás. A Magyar Honvédség három hét alatt csaknem száz intézmény – óvodák és általános iskolák – vírusmentesítését hajtotta végre. Ennek során elsősorban alkoholos fertőtlenítőszereket, illetve szükség esetén ózongenerátort használtak. Minderre azért volt szükség, hogy az óvodások és a diákok biztonságos, fertőtlenített intézményekbe térhessenek vissza.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020