Mikor, és mivel oltják a pedagógusokat?

A tegnapi napon léptük át a kétmillió beoltottat, ezzel Magyarországon meghaladta a 20 százalékot a lakosság átoltottsága – hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján. Az elmúlt héten közel 540 ezer oltást adtak be, ez rekordnak számít, eddig még soha nem oltottak be ennyi embert. A  pedagógusok oltása április 1-jén kezdődik, összesen 101 oltóponton. A tanárok számára Pfizer-vakcinát biztosítanak. Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta, feleslegesen senki ne menjen vásárolni, és mindenki figyeljen oda a higiéniai szabályok betartására.

Egyes statisztikák szerint ezzel az eredménnyel az elsők, míg más statisztikák szerint a másodikok vagyunk – mondta György István államtitkár. A múlt héten közel 540 ezer oltást adtak be, ez rekordnak számít, eddig még soha nem oltottak be ennyi embert. Napról napra nő a regisztráltak száma, vagyis összesen 3,7 millió ember regisztrált eddig. 

Az idősotthonokban már érződik a vakcinák hatása, jelentősen csökkent ezekben az intézményekben a fertőzöttek száma. A héten zajlik az iskolai, bölcsődei dolgozók oltása, egyes regisztrált pedagógusok már ma megkaphatják az sms-értesítést, amelyben jelzik, mikor és hol kell jelentkezniük az oltásra. Az oltás április 1-jén kezdődik majd 101 oltóponton. A pedagógusok számára Pfizer-vakcinát biztosítanak.A pedagógusok második körös oltását a húsvét utáni hétre tervezik. Mindenkit be fognak oltani, aki hétfő éjfélig sikeresen regisztrált – tette hozzá.

Ezenkívül folytatják az idősek és a krónikus betegek oltását a frissen érkezett Pfizer-vakcinával és a nemrég felszabadított Szputnyik V vakcinával. Országosan praxisonként a háziorvosok 54 regisztrált betegét tudják beoltani. Az oltások folyamatos beadása a húsvéti ünnepek alatt sem fog szünetelni. A hétfőn érkezett Moderna-vakcinából elsőkörös oltásra 68,4 ezer és második körös oltásra 13 200 vakcinát biztosítanak a háziorvosok számára.

A honvédség oltóbuszain az elmúlt napokban félezer embert oltottak be. A buszokat a honvédség működteti professzionálisan kiképzett személyekkel. A buszokon a kisebb településeken fogják majd beoltani a regisztráltakat. Naponta 4-5 busz áll rendelkezésre. Eddig Nógrád megyei kistelepüléseken oltott a buszok személyzete. Az oltóbuszokat katonai oltásokra is kivezénylik.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020