Halálra verték ismerősüket

A megalapozott gyanú szerint a két férfi ittas állapotban 2020. június 17-én az esti órákban, komáromi otthonukban együttesen bántalmazták, ütlegelték, rúgták ismerősüket.

A bántalmazás következtében áldozatuknak több bordája, a szegycsontja és az orrcsontja is eltört, majd a kialakuló belső vérzések következtében a helyszínen életét vesztette. Információink szerint a 39 és 43 éves támadók, Sz. G. és D. V. áldozata 60 éves volt.

A két férfit halált okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság, egyikőjük beismerő vallomást is tett. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeznek. Letartóztatásukat a nyomozási bíró először 2020. június 23-án rendelte el.

A megyei főügyészség ismételten indítványozta a két férfi letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy velük szemben megalapozott valószínűsíthető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, továbbá az egyik gyanúsított vonatkozásában az is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

A Tatabányai Járásbíróság a gyanúsítottakat kihallgatta, majd helyt adva az ügyészi indítványnak a gyanúsítottak letartóztatását további három hónappal, június 23-ig meghosszabbította. A végzés nem végleges, mivel az ellen a gyanúsítottak és másodrendű gyanúsított védője fellebbezést jelentett be. Az elsőrendű gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, így a mai naptól számított öt napon belül teheti meg jognyilatkozatát – írják a Tatabányai Törvényszék közleményében.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020