Sidi Roxana országos bajnokságot nyert

A napokban a budapesti Nemzeti Lőtéren rendezték a fedett pályás országos bajnokságot.

A női puska 50 méteres összetett versenyében a Komárom Olympia SE sportolója, Sidi Roxana végzett az élen 461,3 körös teljesítménnyel, míg a második helyen a Komárom VSE versenyzője, Zwickl-Veres Kata zárt (456,6). Az alapversenyben is Sidi volt a legjobb 1173 körrel, ugyanitt Zwickl-Veres (1165) negyedik, míg Borsos Fanni (Komárom VSE, 1149) kilencedik lett. Utóbbi mindössze három körrel maradt le a döntőbe jutásról.

Férfi puska 50 méteren ugyancsak két komáromi lövész állhatott dobogóra: Vas Péter (Komárom VSE, 457) a második, Pekler Zalán (Komárom VSE, 445,2) a harmadik helyet szerezte meg. Előbbi az alapverseny után (1163) a negyedik, utóbbi (1168) a harmadik helyen állt. Sidi Pétert, a Komárom Olympia SE versenyzőjét szabálytalan eszközhasználat miatt kizárták. A versenyt megnyerő Péni István (UTE) az alapversenyben (1191) és a döntőben (466,9) is jobb eredményt ért el a fennálló világcsúcsnál, de a sportágban hitelesített világrekordot csak olimpián, világbajnokságon, kontinensviadalon és világkupán lehet lőni. Péni eredménye ezzel együtt így is új fedett pályás magyar rekord.

A Komárom VSE egyetlen egyesületként nyert egy éremnél többet az ob-n (két ezüst, egy bronz), míg a komáromi sportlövészek összesített mérlege egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem.

forrás: kemma.hu

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020