Embercsempészteket tartóztattak le Komáromban

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze egy osztrák és egy csecsen állampolgárságú férfi letartóztatásának elrendelését indítványozta az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben.

Az Ausztriában menekültként tartózkodó csecsen állampolgárságú férfi  és az osztrák állampolgárságú férfi Ausztriából Magyarországra, Magyarország szerbiai határszakaszának közelébe utazott két személygépkocsival. 2021. január 22-én, a délelőtti órákban a csecsen férfi az általa vezetett gépkocsiba felvett 4 fő, magukat szír állampolgárnak valló, és Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkezett migráns személyt. Ezen személyekkel a csecsen férfi  elindult Ausztria felé abból a célból, hogy őket jogellenesen Ausztriába szállítsák. A másik gépkocsival az osztrák férfi a csecsen  társával együttműködve elöl haladt azért, hogy jelezzen, ha rendőröket lát.

2021. január 22-én 13:30 órakor a rendőrök az M1 autópálya jobb pályatest 83-as km szelvényében, az Igmándi-pihenőnél ellenőrzés alá vonták a két személygépkocsit, az egyikben a migránsokat fellelték.

A Komáromi Járásbíróság az indítvány tárgyában 2020. január 25-én ülést tart, amelyen az elkövetőket meghallgatja, azután hozza meg végzést.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020