Megyénk több városában is tesztelték a pedagógusokat

Kiemelt fontosságú, hogy vírusmentesen induljon a tanítás a téli szünet után, három városban is tesztelték a pedagógusokat a hétvégén Komárom-Esztergom megyében.

Országszerte 99 mintavevő ponton végezték el a térítésmentes vizsgálatokat, annak érdekében, hogy a téli szünet után mindenki egészségesen kezdhesse meg a munkát. Online foglalhattak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók csoportos koronavírus-tesztelésre.

Január 2-án, valamint 3-án reggel hét óra és este hét óra között a köznevelésben dolgozók felkereshették a megadott mintavevő pontokat, melyek az következő helyszíneken voltak megyénkben: Kisbéren az Angolkert u. 4. szám alatt, Komáromban a Hősök terén, Tatabányán pedig a Huba vezér úton.

Hazánkban a vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat végezte, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból álltak. A teszteléshez egy adatlapot kellett kitölteniük a pedagógusoknak.

A gyorstesztek eredményét a helyszínen rövid időn belül kiértékelték a szakemberek.

forrás: kemma.hu

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020