Csütörtökig van idő!

A héten zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje és nyereményjátéka

Csütörtökig még bárki részt vehet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2021. évi népszámlálást támogató kérdőívtesztjén és az ahhoz kapcsolódó nyereményjátékon.

E hét csütörtökön, november 26-án zárul a KSH által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt. Az országos reprezentatív, azaz a teljes társadalmat leképező felmérés – egyebek mellett – a népszámlálási kérdőív kitöltésének átlagos idejét, a kérdések értelmezhetőségét vizsgálja, illetve információt szolgáltat a hivatal számára arról is, hogy milyen digitális eszközöket használnak a válaszadók a kitöltés során.

Mindazok, akik a kérdéseket legkésőbb november 26-a éjfélig megválaszolják, nyereményjátékban vehetnek részt. A kitöltők között a KSH naponta 1 darab, 50 000 forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki.

A kérdőívtesztelésen való részvételre országszerte 156 település mintegy 6000, matematikai-statisztikai módszerekkel véletlenszerűen kiválasztott háztartása kapott felkérő levelet, de a KSH számít a népszámlálás iránt érdeklődő önkéntes válaszadókra is. A www.nepszamlalas2021.hu oldalra kattintva ‒ a kitöltéshez szükséges belépési kód igénylését követően ‒ mindenki könnyen, átlagosan 30 perc alatt kitöltheti a kérdőívet.

A lakás- és személyi kérdőív, a nyereményjáték szabályzata és számos további információ elérhető a www.nepszamlalas2021.hu oldalon.

A népszámlálás egy Magyarország teljes lakosságát érintő, tízévente ismétlődő, kötelező adatfelvétel, amely fontos ismérvek (például népesedés, iskolázottság, foglalkoztatottság) mentén tükrözi az ország aktuális társadalmi helyzetét. A népszámlálás adatai megbízható alapot adnak az országos, a településeket és a lakókörnyezetet érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntésekhez. Hosszú távra nyújtanak segítséget a mindannyiunk életét meghatározó tervek, prognózisok elkészítéséhez, fejlesztési irányok meghatározásához.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020