A csomagtartóban vitte a migránsokat a szír embercsempész

A Komáromi Járási Ügyészség egy szír állampolgárságú, Németországban élő férfit embercsempészés bűntette miatt állított a Komáromi Járásbíróság elé a mai napon. 

Az ügyészség által megállapított tényállás szerint a férfi 2020. október 29-én 20 óra körül   Magyarországon, a magyar-szerb államhatár közelében 8 fő szír – a vádlott által is tudottan Magyarország területére beutazási és az államhatár átlépésére jogosító engedéllyel nem rendelkező – állampolgárt vett fel az általa vezetett személygépkocsiba, azzal a szándékkal, hogy e migráns személyeknek – akik Ausztriába kívántak eljutni – segítséget nyújtson a magyar – osztrák államhatár illegális átlépéséhez. A migránsok közül 6 főt a gépkocsi utasterében, 2 főt a csomagtartóban szállított.

A férfi személygépkocsijával – a járműben tartózkodó migráns személyeket szállítva – haladt az M1-es autópályán a magyar-osztrák határ irányába, amikor 2020. október 29-én 22 óra 10 perckor az M1-es autópálya  83-as km szelvényben rendőri ellenőrzés alá vonták, őt és utasait előállították.

A vádlott által elkövetett bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az ügyészségnek a tárgyaláson tett indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a férfit 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 3 év Magyarország területről kiutasításra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védő  tudomásul vette,  így az jogerős.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020