Fegyverrel követelte a kábító hatású anyag vételárát

A Komáromi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatott férfival szemben, aki általa eladott kábító hatású anyag vételárának megfizetését fegyverrel fenyegetve követelte.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 28. napján Komáromban 3,45 gramm kábító hatású anyagot adott át a sértettnek, aki azonban a 10.000,- Ft összegű vételárat az anyag gyenge minősége miatt nem fizette ki.

Az eladó 2020. április 9. napján az esti órákban komáromi lakóhelyén felkereste a sértettet, aki a háza elé kiment az utcára. Az elkövető a tartozás kifizetését követelte, a sértett azonban ezt azzal hárította, hogy nincs pénze. A férfi azzal fenyegette meg sértettet, hogy ne merjen az utcára menni, mert megvereti. A vita hevében az elkövető a kabátjából elővette az engedély nélkül tartott, lőfegyvernek látszó gáz-és riasztó fegyverét, amelynek csövét a tőle mintegy 1,5-2 méter távolságra álló sértett felsőtestére szegezte, és tőle ismételten a tartozásának megadását követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy ellenkező esetben lelövi és megvereti. A fenyegetett férfi megijedt, a kérésére az elkövető végül elrakta a gáz-és riasztó fegyverét, majd a sértett a rendőrség értesítésének kilátásba helyezésével távozásra szólította fel férfit.

A komáromi rendőrök az elkövető lakóhelyén a gáz- riasztófegyvert, és a hozzá tartozó lőszereket  lefoglalták.

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a bíróság 2020. április 12-én rendelte el.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a Komáromi Járásbíróság 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a lefoglalt gáz- riasztófegyvert  és a lőszereket kobozza el.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020