137 millió értékű parfüm szállítmányt fogtak a pénzügyőrök Komáromnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 7 000 üveg, 137 millió forint értékű hamis parfümöt foglaltak le az M1-es autópályán Komáromnál.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a pénzügyőrök az M1-es autópálya komáromi szakaszán két, egymás után közlekedő lengyel teherautót ellenőriztek. A fuvarlevelek szerint mindkét jármű 2-2 raklap árut szállított Romániából Ausztriába. Mivel egyik okmányon sem szerepelt az áru megnevezése és a sofőrök sem tudták, hogy mit szállítanak, ezért a NAV munkatársai a járművek átvizsgálása mellett döntöttek.

A raktereket felnyitva a pénzügyőrök fekete fóliába tekert raklapokat találtak. A szállítmányok felbontása után kiderült, hogy azok megközelítőleg 7 000 üveg, különféle márkajelzésű (Hugo Boss, Thierry Mugler, Yvest Saint Laurent, Giorgio Armany, Gucci, Paco Rabanne, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Versace) parfümöt rejtenek. A NAV munkatársai a mintegy 137 millió forint értékű hamis illatszert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020