Utazási korlátozások szeptember elsejétől

A rendőrség oldalán megjelent, hogy mely határátkelők lesznek nyitva a szeptember elsejétől érvényes beutazási korlátozások idején.

Szeptember elsejétől lépnek életbe a beutazási korlátozások, amelyek többek között azt is szabályozzák, hogy a szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 órára az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de ezt a sávot nem hagyhatják el. Szintén beléphetnek az ebben a 30 kilométeres sávban élő magyarok is, ha 24 óránál kevesebbet tartózkodtak a szomszédos állam határától számított 30 kilométeres sávban.

A rendőrség honlapján 31-én frissítették a tranzitútvonalakat és határátkelőket bemutató térképet is, aszerint, hogy mely átkelők használhatóak személy-, nemzetközi személy- és tranzitforgalomban, illetve hogy melyek nem. Eszerint a magyar-szlovák határon az alábbi átkelők lesznek nyitva:

  • Rajka-Dunacsún
  • Komárom-Komárom
  • Esztergom-Párkány
  • Parassapuszta-Ipolyság
  • Bánréve-Sajószentkirály
  • Tornyosnémeti-Miglécnémeti

Ezek közül a nemzetközi teherforgalomnak a rajkai, a parassapusztai és a tornyosnémeti lesz nyitva. Ide a Magyarországon áthaladó tranzitútvonalak is egyenesen elvezetnek.

Komárom Facebook-oldalán arról számoltak be 31-én, hogy folyamatosan ülésezik a Helyi Operatív Bizottság, elemezve a koronavírus járvány kapcsán kialakult jelenlegi helyzetet. Kiemelték: legfrissebb híreik alapján a 30 kilométeres körzeten belül élők számára továbbra is korlátozás mentesen és mindenféle munkáltatói igazolás nélkül szabadon átjárható marad a határ azzal, hogy az átlépést követően 24 órán belül vissza kell térni az adott országba.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020