6 milliárdos beruházás az ipari parkban

6 milliárdos beruházással fejleszti komáromi székhelyét a dél-koreai JWH Kft. A társaság vezetői arról adtak tájékoztatást, hogy új üzleti partnereik többlet megrendelései miatt fejlesztik komáromi székhelyüket 6 milliárd forint értékben.

Néhány hónapon belül egy több mint 6 milliárdos fejlesztést hajt végre komáromi székhelyén a dél-koreai tulajdonú JWH Kft. – írja a komarom.hu. A vállalat meghívására látogatást tett a cég ipari parki gyáregységében dr. Molnár Attila polgármester. A társaság vezetői arról adtak tájékoztatást, hogy ugyan a koronavírus járvány hatása miatt náluk is volt érezhető visszaesés, de új üzleti partnereik többlet megrendelései miatt fejlesztik komáromi székhelyüket.

A gazdasági társaság az elektromos akkumulátor üzletágban érdekelt, annak egy kiegészítő elemét gyártják a komáromi egységükben. Dr. Molnár Attila úgy fogalmazott, hogy a világjárvány gazdasági hatásai is megmutatták, hogy mennyire fontos az, hogy folyamatos fejlesztések és beruházások valósuljanak meg városban, hiszen ezek nemcsak új munkahelyeket teremtenek, hanem komoly helyi adóbevétel-növekedéssel is együtt jár.

Mindezek mellett a komáromi Ipari Parkban zajlik hazánk egyik legnagyobb zöldmezős beruházása, a szintén dél-koreai SK Innovation cégcsoport jóvoltából, amelynek összértéke meghaladja a 340 milliárd forintot. A cég az elektromos autók akkumulátor ellátását biztosítja majd, így elmondható, hogy Komárom az elektromos járműgyártás egyik fellegvára lesz, hiszen a kínai tulajdonú BYD is városunkban állítja elő elektromos autóbuszait.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020