Befejeződtek a megyei felnőtt és utánpótlás bajnokságok

A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszélyt jelent, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség arról döntött, hogy szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik.

A megyei I-II-III. osztályú felnőtt bajnokságok elmaradt és hátralévő mérkőzéseit sem rendezik meg. A megyei I. osztályú bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A megyei I. osztályú bajnokság záró táblázatok első helyén álló csapatok (összesen húsz) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba nevezni.

A 2020/21-es idényben a megyei I. osztályú bajnokságokra a 2019/20-as megyei I. osztályú bajnokságokban részt vett csapatok (kivéve a fentiek alapján más osztályban induló csapatokat), valamint az NB III-ból kikerült csapatok nevezhetnek.

Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020