Kaszás Attila Versmondó Fesztivál online

VÁLTOZOTT a XIII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál megrendezésének módja

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége társzerszervezőivel együtt rendhagyó módon ONLINE hirdeti meg a XIII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a Kárpát-medence magyar tanulóinak részére.
Kaszás Attila, a sajnálatosan fiatalon elhunyt felvidéki származású kiváló színművész 2020-ban lenne 60 éves. Az ő emlékének szentelt versmondó fesztivál megrendezésére az eddig megszokott módon nincs lehetőségünk, ezért választottuk az online formát. Ugyanakkor a megmérettetés célja változatlan, bemutatkozási lehetőséget biztosítani a tehetséges versmondó diákok számára, és ráirányítani a figyelmet a klasszikus és egyetemes magyar költészetre.

Három kategóriában várjuk a jelentkezőket:

I. kategória: az alapiskolák 1.- 4. osztályos tanulói
II. kategória: az alapiskolák 5. -9. osztályos tanulói, valamint a
nyolcosztályos gimnáziumok 1.– 4. osztályos tanulói
III. kategória: középiskolák 1.- 4. osztályos tanulói

A versmondók két videófelvétellel neveznek, egy tetszés szerinti költeménnyel és a kötelezően választott verssel, mely az I. kategória részére: verses mese (részlete),
a II – III. kategóriában az egyetemes magyar költészet egy-egy olyan alkotása, mely a hazáról, a szülőföldről, az összetartozásról szól.
Jelentkezni a 2 videófelvétel elküldésével és az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. Határidő: 2020. május 30.
A két külön-külön max. 3 perces felvételt az alábbi formátumok egyikében készíthetik el: AVI, MPG, MOV, MP4 vagy WMV és az elektronikus jelentkezési lap kitöltésekor csatolják a nevezésükhöz.
Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/AJoXgyFxSg6EUvxW6

A jelentkezés sikerességéről visszajelzést küldünk a nevező által megadott értesítési e-mail címre, ezért kérjük, ügyeljenek az e-mail címük pontos feltüntetésére! Amennyiben a visszaigazolást nem kapja meg, nevezése rendszerhibába ütközött és jelentkezését meg kell ismételnie.
A neves magyarországi és hazai színművészekből álló szakmai zsűri az elődöntőben a versenyzőket a beküldött videók alapján korosztályonként minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja. Minden pályázó névre szóló emléklapot kap.
Az aranysávba besorolt versenyzők a döntőbe jutnak, majd a teljes bírálóbizottság dönt a fődíj és a különdíjak odaítéléséről.
A fődíj a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított Kaszás Attila – díj.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020