Zárlat a tatabányai Szent Borbála Kórházban

A hétfő éjszakai adatok szerint 53 fertőzöttet tartanak számon az intézményben felbukkant vírussal kapcsolatban. Az országos tisztifőorvos ezért a főigazgatóval egyetértésben zárlatot rendelt el, és ez azt jelenti, hogy oda nem vihetnek új beteget.

A tatabányai Szent Borbála Kórházban felbukkant fertőzések mellett az elhunyt kórházi dolgozó halála kapcsán is vizsgálatot folytatnak, mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi meghallgatásán.

Dr. Müller Cecília az országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi meghallgatásán elmondta: a tatabányai kórházban folytatott járványügyi vizsgálat kapcsán még kért kiegészítést a népegészségügyi szakemberektől, így egyelőre nem tudja megmondani, hogy orvos vitte-e be a fertőzést az intézménybe. A hétfő éjszakai adatok szerint 53 fertőzöttet tartanak számon az intézményben felbukkant vírussal kapcsolatban.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: a főigazgatóval egyetértésben zárlatot rendelt el, és ez azt jelenti, hogy oda nem vihetnek új beteget. A Fehérváron lélegeztetőgépre kötött, több hetes ápolás után elhunyt tatabányai kórházi dolgozó ügyében pedig, az alapbetegségekre fókuszálva, szakfőorvosi vizsgálatot fog kérni.

forrás: kemma.hu

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020