Rendőrök és halőrök felügyelik a horgászati szabályok betartását

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének halőrei és a Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei közösen felügyelik a járványhelyzet miatt elrendelt horgászati szabályok betartását – közölte a szövetség elnöke.

            Zoltai Dániel elmondta, eddigi tapasztalataik szerint a megye horgászainak többsége elfogadta az ajánlást, hogy a még üzemelő horgászvízeken való horgászat közben körültekintőbben járjanak el.

            A szövetség által felügyelt Duna-szakaszon továbbra is szabad a horgászat. Az elnök felhívja a figyelmet, hogy a kikapcsolódni vágyók tömegközlekedést ne használjanak, barátok, kisebb társaságok ne induljanak együtt horgászni.

            A családtagnak nem minősülők 5 méteres távolságot tartsanak egymástól, kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit. Egy csónakban csak egy család, vagy egy ember tartózkodhat.

            Az üzemelő horgászvizek közül Esztergomban és Nyergesújfalun függesztették fel a tevékenységet a helyi egyesületek, mivel a kirándulók megnövekedett száma miatt már nem tudták szavatolni a szabályok betartását.

            A KEMHESZ azt ajánlja, hogy a 65 év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020