Online felkészítés horgászvizsgára

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) horgászvizsgára felkészítő előadást készített, mivel a járványhelyzet miatt szünetelnek a horgásztanfolyamok.

A közel egy órás videóban Osvald Zsolt, a szervezet ügyvezetője mondja el a vizsga előtti ismertetőt. Az anyagot akár többször is megnézhetik a horgászok, így készülhetnek alaposabban a vizsgára. A videó az alábbi linken lesz elérhető hőtfőn 18 órától: https://www.facebook.com/kemhesz/. Az anyag megtekintését már vizsgával rendelkezőknek is ajánlják tudásuk felfrissítésére.

A közeljövőben élő bejelentkezéseket is terveznek oldalukon, ahol a leendő vizsgázók és a tudásukat felrissítésre vágyók feltehetik kérdéseiket és arra azonnal választ is kaphatnak.

A KEMHESZ 58 tagegyesületének többsége határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését és tagjaiknak azt ajánlják, ha megyénk Duna szakaszain és a még üzemelő horgászvíz területeken való horgászat mellett döntenek a járványveszély alatt, minél körültekintőbben járjanak el. Tömegközlekedést ne használjanak, barátok, kisebb társaságok ne induljanak együtt horgászni.

A megváltozott jogrend alapján viszont a horgászhelyeken a családtagnak nem minősülők 5 méteres távolságot tartsanak egymástól, kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit! Ellenkező esetben a halőr a horgászatot sikertelen felszólítás után megszüntetheti.

A KEMHESZ azt ajánlja, hogy a 65 év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020