Taroltak a komáromi a floorballosok

Remekül szerepeltek a komáromi csapatok a floorball diákolimpia országos döntőjében, a Bozsik-iskola és a Jókai-gimi is elhozhatta a legeredményesebb tanintézeteknek járó serlegeket.

Eger adott otthont a kispályás floorball diákolimpia országos döntőjének, melyen komáromi tanintézmények is képviseltették magukat. Az általános iskolásoknál a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola négy, a Feszty Árpád Általános Iskola három, a Komáromi Jókai Mór Gimnázium három, a Kultsár István Szakgimnázium pedig egy csapattal jutott be a fináléba.

A legkisebbek, azaz az I. korcsoportos lányok mezőnyében a bozsikosok a negyedik helyen végeztek, Ludas-Tóth Boglárkát beválasztották a torna „All Star” csapatába. A csapat tagjai Dikácz Dzsenna, Ludas-Tóth Boglárka, Natkai Jázmin, Simon Alexa és Szegedi Hanna voltak.

A II. korcsoportos fiúknál a Feszty hatodik lett. A Horváth Miklós testnevelő és Ráduly Zoltán edző által vezetett csapat tagjai Csöppüs Erik, Gjika Dániel, Illisics Dávid, Koppány Marcell, Kosdi Balázs és Musitz Marcell voltak. Ugyanezen korcsoport lányversenyében a szőnyi bozsikosok meggyőző játékkal nyerték meg az aranyérmet. Nagyszerű teljesítményének köszönhetően Rezneki Pankát a torna legjobbjai közé válogatták. A csapat tagjai Hegyi Bíborka, Laczkó Liza, Madarász Lora, Pénzes Laura, Rezneki Panka és Szlukovinyi Luca voltak.

A III. korcsoportos fiúknál a Feszty csapata az iskola történetében először megnyerte a kispályás diákolimpiát. A torna válogatottjába Gjika Dániel is bekerült. A csapat tagjai: Dudás Kristóf, Farkas Ádám, Gjika Dániel, Gyöngyösi Tamás, Harcos Erik és Kosdi Ákos voltak. A lányok mezőnyében kiemelkedtek a bozsikosok, akik veretlenül szerezték meg a bajnoki címet. A torna egyik legügyesebb játékosának járó különdíjat Gugg Noémi kapta. A csapat tagjai Bánszegi Melodi, Gugg Noémi, Hajas Kata, Pénzes Laura, Rezneki Panka és Simon Patrícia voltak. Ugyanebben a korcsoportban a fesztys lányok a hetedik helyet szerezték meg. Az együttes tagjai Csaba Viktória, Illisics Miléna, Podháczky Mira, Somodi Anna és Szűcs Daniéla voltak.

A IV. korcsoportos lányoknál szintén a bozsikosok képviselték megyénket. Izgalmas mérkőzések után végül az ezüstérmet akasztották ifj. Galambos Tamás edző tanítványainak nyakába. Hajas Réka gólerős játékának köszönhetően bekerült az „All Star” válogatottba. A csapat tagjai Csáki Eszter, Gugg Noémi, Hajas Kata, Hajas Réka, Kajtár Jázmin és Varga Anna voltak.

A középiskolások versenyében az V. korcsoportos fiúknál a Jókai-gimnázium Farkas Gergely, Galambos Máté, Jenei Péter és Szabó András alkotta csapata csak a döntőben talált legyőzőre, így Pőcze László tanítványai az ezüstérmet vehették át. Galambos Máté bekerült a torna válogatottjába. A lányok mezőnyében a jókaisok voltak a legjobbak, így ők állhattak a dobogó tetejére. Lelovics Nóra kimagasló teljesítményével kiérdemelte a legjobbaknak járó elismerést. A csapat tagjai Bélai Ninetta, Belházi Réka, Lelovics Nóra és Molnár Bettina voltak.

A VI. korcsoportos fiúk mezőnyében nagy küzdelemben a jókaisok szerezték meg az első helyet. A bajnokcsapat tagjai Bondor Máté, Dulai Dániel, Galambos Máté, Nánási Márton, Sárosi Benedek és Velencei Marcell voltak. Különdíjban Velencei Marcell részesült.

A lányoknál a Kultsár István Szakgimnázium diákjai képviselték Komáromot és az ötödik helyen végeztek. Csonka Tamás testnevelő csapatának tagjai Csákvári Adél, Györe Laura, Patócs Dorina és Szalay Viktória voltak.

Az országos döntő zárásaként adták át a legeredményesebb iskoláknak járó díszes serlegeket. Az általános iskolásoknál a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola, míg a középiskolásoknál a Komáromi Jókai Mór Gimnázium vitrinjébe került a trófea. (kemma.hu)

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020