Külföldi sértettek sérelmére követtek el a lopásokat

A Komáromi Járási Ügyészség a többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben a letartóztatása meghosszabbítását indítványozta annak a nőnek, aki hazánkban dolgozó külföldi sértettek sérelmére követte el a lopásokat.

A tolvaj nő 2019. augusztus 17. napjáról 18. napjára virradó éjszaka egy komáromi apartmanház két szobájába bement és az egyik szobából elhozta a koreai állampolgár sértett övtáskáját a benne lévő 15.000.- won készpénzzel, sértett személyazonosító igazolványával, bankkártyájával együtt, majd egy másik szobából egy következő koreai állampolgár sértett tulajdonát képező pénztárcáját, sértett személyazonosító igazolványát, 2 db bankkártyát,  250.000.-won és 3600.- Ft. készpénzt hozott el.

Az elkövető 2019. október 18. napján 19 óra és 2019. október 19. napján reggel 6 óra közötti időben egy komáromi panzió fa kerítésének csukott, de nem zárt kapuját kinyitva az épülethez ment, majd a panzió 6-os szobájának nyitott ablakán keresztül benyúlt a szobába és onnan kivette a mongol állampolgár sértett táskáját a benne lévő és a sértett tulajdonát képező mobiltelefonnal, a sértett és férje nevére kiállított bankkártyával, személyazonosító igazolványokkal, útlevéllel, pénztárcával és a benne lévő készpénzzel, az elkövetési érték összesen:  722.000.- Ft. 

A gyanúsított nő 2019. október 25. napján hajnali 4 és 5 óra közötti időben, a komáromi  apartmanház egyik apartmanjába, a nyitott ablakon bement és onnan kihozta a koreai állampolgár sértett tulajdonát képező táskát, irattartó tárcáját, útlevelét, bankkártyáját, több külföldi fizetőeszközét, 2 db telefontöltőt, telefon akkumulátort,  2 darab márkás  mobiltelefont. A bűncselekmény elkövetési értéke: 549.596. Ft.

A terhelt ugyanezen alkalommal és időben egy másik koreai sértett éjjeli szekrényén elhelyezett mobiltelefonját, pénztárcáját, és készpénzét, személyazonosító igazolványát, útlevelét, vezetői engedélyt, bankkártyát, valamint a sértett által hozzátartozóinak vásárolt ajándékokat is elvitte. A bűncselekmény elkövetési értéke: 100.451. Ft.

A tolvaj nő 2019. december 30. napján, hajnali 4 óra körüli időben bement a komáromi,  munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, ahonnan  a koreai állampolgár sértett tulajdonát képező hátizsákot, benne a sértett mobiltelefonjával, Notebookkal és tartozékaival, merevlemezzel, pendrive-val, sértett személyazonosító igazolványával, útlevelével és vezetői engedélyével, pénztárcájával, 2000 euro készpénzével együtt kihozta. A bűncselekmény elkövetési értéke: 1.505.276.- Ft.

A nő letartóztatását a nyomozási bíró 2020. január 3. napján rendelte el, ennek határidejének meghosszabbítását indítványozta az ügyészség. Az indítvány szerint továbbra is fenn áll bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020