Megalakult Komárom-Esztergom megye közgyűlése

A 15 tagú testület elnökévé Popovics Györgyöt (Fidesz-KDNP) választották, aki negyedik ciklusát kezdi meg ezen a poszton.

Megtartotta alakuló ülését kedden Komárom-Esztergom megye közgyűlése. Dr. Solymos András, a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója után a mandátumot nyert képviselők esküt tettek, aláírták az esküokmányt és átvették megbízóleveleiket.

A 15 tagú testület elnöki posztjára Popovics Györgyöt (Fidesz-KDNP) választották, aki köszöntőjében a megye korábbi feladatairól, eredményeiről szólt. „Ahogy az előző években, a következő ciklusban is Komárom-Esztergom megyéért, a megye sikereiért, az itt élők boldogulásáért fogunk dolgozni. A jövőben önként vállalt feladatként a TDM mozgalom segítségével a megye turizmusának fejlődését is támogatni szeretném” – köszönte meg a bizalmat, és kívánt jó munkát képviselőtársainak az alakuló ülésén a megválasztott közgyűlési elnök. A közgyűlés saját tagjai sorából Borsó Tibort (Fidesz-KDNP) és Steindl Balázst (Fidesz-KDNP), nem saját tagjainak sorából pedig Romanek Etelkát (Fidesz-KDNP) választotta alelnöknek.

A megyei önkormányzati testületben a Fidesz-KDNP – az előző ciklusokhoz hasonlóan – 9, míg a Demokratikus Koalíció – JOBBIK Magyarországért Mozgalom – Magyar Szocialista Párt – Momentum Mozgalom – Párbeszéd Magyarországért 6 képviselővel kezdi meg a munkát.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020