Ismét nívós „zöld” elismerést kaptunk

A Komáromi Újság nemrég írta meg, hogy az önkormányzat megbízásából a tavalyinak kétszeresét, mintegy 18.000 egynyári virágot ültetett ki városunk területeire, parkjaiba és forgalmas útjai mellé a Városgazda Kft. A Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület néhány nappal ezelőtt szakmaközi különdíjat ítélt oda városunknak, a Virágos Magyarország versenyben.

A regionális díjátadóra augusztus végén Tatabányán került sor. Komárom az ökologikus szemléletű, helyi közösségre fókuszáló városfenntartásáért kapta a díjat.

Az idei nyárra készülve a Városgazda Kft. szakemberei növelték a virágágyások számát, évelő növényeket telepítettek az Igmándi út és az Arany János utca sarkán található új Komárom-címerhez. Új ágyás díszeleg a Medicina Központ előtt, ahol virágzáskor szépen kirajzolódik városunk neve. A Szent István templom előtti, közel ezer négyzetméteres zöld területen is teljes parkosítás történt, amelynek során a növénytelepítésen túl automata öntőző-rendszert is kapott a terület a könnyebb karbantartás érdekében. A Hősi temetőben is megszépült a környezet, de hasonlóan fontos parkosítási feladatokat végeztek el az 1919-es komáromi áttörés emlékhelyénél. Ez utóbbi két zöld terület létesítése közel négy hektárt érint.

Városunkban hamarosan indul a Jókai liget zöldfelületének rendbetétele. A városvezetés természetvédelmi környezetvédelmi és klímastratégia megalkotását tervezi, valamint jövőre indul az Ültess fát! program, minden évben legalább 100 új fát telepítenének a szakemberek. Mindezek mellett a közeljövőben a koppánymonostori Kis-Duna ág rendbetételére is sor kerülhet.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020