Két ifjú tűzoltó állt szolgálatba Komárom-Esztergom megyében

A két ifjú tűzoltó, Hegedűs Zoltán Tatabányán, Sümeg Bence pedig Komáromban teljesít majd szolgálatot mostantól.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására július 12-én Budapesten, közülük pedig ketten Komárom-Esztergom megyében július 15-én kezdték meg a szolgálatot. Az őrmesterek jó eredménnyel végezték el a tűzoltó szakképzést. Hegedűs Zoltán a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksághoz, Sümeg Bence a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksághoz kerül beosztott tűzoltóként.

Az esküt tevő tűzoltók öthónapos kiképzést tudhatnak maguk mögött. Hivatásossá válásuk előtti utolsó, ünnepélyes ceremóniáján, a főigazgatóság épülete előtt a hét végén tettek fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a két, megyénkbe kerülő lánglovagnak a szakterületi vezetők tájékoztatást adtak a a tűzoltó, az iparbiztonsági, a polgári védelmi, a műveletirányítási és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat feladatrendszeréről, míg a Humán Szolgálat helyettes vezetője a szolgálatteljesítéssel kapcsolatos jogosultságaikat és kötelezettségeiket ismertette.

kemma.hu

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020