Két Tempós Bajnoki Cím

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a WKF Magyar Bajnokság, amelyre több mint ezer induló nevezett.

Ezen a versenyen minden stílus elindul, és főleg katában nehéz érmet nyerni, mert a bíróknak nehéz összehasonlítani, és eldönteni, melyik stílus béli katája a jobb.

Az első nap a 13 éves korig a másodikon 14 éves kortól a indulhattak a részt vevők, hogy eldöntsék a 2019-es év magyar bajnoki címek sorsát.

A verseny mindkét napján részt vettek a Den Shin Dojo versenyzői Pataki László 3. danos és Filep Imre 7 danos mester vezetésével, és idén sem tört meg a hagyomány, hisz immár 1988 óta minden évben van érmes versenyzőjük a hivatalos magyar bajnokságban.

Az első napon a 14 év felettiek kategóriái kerültek megrendezésre, ahol Véber Éva katában és kumitében is bronzérmet nyert.

A junior férfi – 61 kg-ban Csajághy Levente végig magabiztosan győzte le ellenfeleit, olykor teljes 8 pontos különbséggel, így magyar bajnoki címet nyert, a tavalyi Fudokan Európa bajnoki címe után.

A második napon a 13 év alatti kategóriák következtek, itt sem maradt el a bajnoki érem, mert Bazsó Ákos Viktor a 9 éves + 34 kg-osok között lett bajnok. Ákos végi okosan és taktikusan versenyezve lett első. A 10 éves utánpótlás kumite kategóriában – 30 kg-ban Ravasz Benedek ért harmadik, majd a Bazsó Ákos, Köteles Ákos, Ravasz Bendek összetételű katacsapat is harmadik helyezett lett.  

Filep Imre 7. danos mestert kiemelkedőnek nevezte az ez évi szereplést, mert az utóbbi évek legeredményesebb megmérettetése van mögöttük, mert két bajnoki címet egyszerre már régen több mint 10 évvel ezelőtt sikerült nyerni ezen a versenyen.

Den Shin Dojo vezetője Filep Imre 7. danos mester elégedett a szerepléssel, hisz minden induló versenyzője, kevés különbséggel maradt alul, szép jövőt jósol a további versenyzésre.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020