Hátrányból fordított és nyert a Komárom

Megtartotta ötödik helyét a bajnokságban a hétvégi bravúros győzelmének köszönhetően a Komárom VSE együttese, amely haza környezetben 2-1 arányban legyőzte az FC Nagykanizsa gárdáját.

Az elmúlt időszakban hullámzó teljesítményt nyújtó Komárom VSE csapata vasárnap hazai pályán fogadta a Nagykanizsa csapatát. Az első félidőben inkább a vendégek domináltak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 38. percben megszerezte a Kanizsa a vezetést. A második játékrészben aztán szerkezetet váltott a hazai csapat, amelyre nem tudtak reagálni a vendégek. A 65. percben Hajba Tamás fejes találatának köszönhetően kiegyenlített a Komárom, majd a 85. percben Kenesei Krisztián bombagóljával megszerezte a vezetést, amelyet aztán nem engedtek ki a kezükből a fiúk, így megőrizték ötödik helyüket a bajnoki tabellán.

Bozsik Péter a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés után a Helyi Híradóknak elmondta, hogy az első félidőben a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt, az elmúlt mérkőzéseken ugyanis jellemző volt a csapatra, hogy korán gólt kaptak.

„Ez alapvetően működött is, hiszen nem volt helyzete az ellenfelünknek, akik egy távoli lövés után szerezték meg a vezetést. A második játékrészben már kénytelenek voltunk kockáztatni, a középpályára helyeztük a hangsúlyt és feljebb toltuk a védekezést. Később meg lett az eredménye a kockázatosabb játékunknak, hiszen meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Szerencsére jól szálltak be a cserék is. Összességében egy nagyon értékes győzelem volt, hiszen egy jól játszó ellenfelet győztünk le” – emelte ki a tréner.

(komaromhirado.hu)

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020