Hamarosan kezdődhet a Jókai liget felújítása

Lezárult a tervezés, hamarosan kezdődhet a Jókai liget és környezetének teljes felújítása. Bővül a zöldnövényzet, zenepavilon épül és egyebek között megújul a rendezvénytérként szolgáló terület is. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után indulhat a munka.

Még 2017-ben nyújtott be pályázatot a városvezetés a Jókai liget és környezetének felújítására, amelyen csaknem 170 millió forintot nyert is az önkormányzat. Ebből újul meg a közeljövőben a belváros rendezvény- és idegenforgalmi központja, valamint a Táncsics utca és a Bem József utca közötti szakasz.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy a tervezési folyamat több közös egyeztetést és műszaki tartalom változtatást követően lezárult, jelenleg a költségbecslés egyeztetése folyik.

A korszerűsítésnek köszönhetően bővül a meglévő növényzet, funkcióbővítésként pedig a rendezvénytérként szolgáló terület is megújul. Az önkormányzat emellett fejleszti a liget infrastruktúráját, elektromos csatlakozási pontok kiépítésével, zenepavilon és kiszolgáló épület létesítésével, valamint szabadtéri fitness eszközök és további utcabútorok elhelyezésével. A projekthez kapcsolódóan a járdák is megújulhatnak, valamint a Brigetio Gyógyfürdőt kiszolgáló, ingyenesen használható parkoló részbeni átépítése is a tervek között szerepel.

„A dokumentumok összeállításával elkezdődött a közbeszerzés előkészítése. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően megkötjük a vállalkozói szerződéseket és indulhatnak a kivitelezési munkák” – emelte ki Molnár Attila.

forrás: helyihiradok/N.T.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020